30 juni 2009

Ännu en trut


Trutar har visat sig vara tacksamma fotomodeller för mig i år:)

28 juni 2009

Fototriss - jubileum!




Som ni ser har jag valt bokstaven S. Hade en underbar sommarsöndag. Se fler bidrag hos Fototriss

27 juni 2009

21 juni 2009

Veckans Fototriss: Rutigt




En rutig skorsten, ett rutigt draperi och jag i en rutig skjorta. Fler rutor hos Fototriss

Hann fånga de här filurerna innan regnet kom


Show me yours and I´ll show you mine 19

Midsommar har för mig i år varit att hälsa på nykomna lilla brorssonen och att titta på när brorsdottern band en blomsterkrans:)
Se fler midsommarbidrag hos wtfdc

18 juni 2009

Glad midsommar!


Måtte solen skina på oss, så som den skiner på dessa änder.

15 juni 2009

Bildverkstan Tema 9 Regndroppar




Jag har börjat med att beskära hela bilden och ändra lite i färgbalansen. Sedan valde jag att jobba med enskilda droppar. Droppe 1 gav jag mer skärpa och sedan lade jag på glödande kanter. Droppe 2 lade jag på ett filter som heter målat glas. Droppe 3 gav jag något som kalla gaussisk oskärpa. Droppe 4 höjde jag intensitet och kontrast på. Droppe 5 lade jag ett filter som heter blått omniljus på. Droppe 6 gav jag lite diffus glöd. Droppe 7 lade jag ett filter som heter krackelering på. Kanske inte blev så vackertm, men det var lite kul:)
Bildverkstan

14 juni 2009

ʇʇols ʇʇolɟ

CoffeeTime – Any Time



Till CoffeeTime!

Tunga, tunga moln. Men snart blir det sommar igen, det bara det måste bli.

13 juni 2009

“ABC i ord og bilder” O


I vintras fotograferade jag denna orm. Tyvärr var ormarnas terrarium inte så rent, så bilden blev som den blev när jag fotade genom smutsigt glas. Men trots låg bildkvalitet, så är det en fin Orm:)
Se fler bilder på O hos “ABC i ord og bilder”

Show me yours and I´ll show you mine 18: Motsatser



Den här gången är det tema motsatser som gäller hos wtfdc. Jag har valt att visa motsatser på det här viset. En kall vinterdag för måsarna och en varm vårdag för måsarna. Kallt vs Varmt:)
Se fler bidrag hos wtfdc

12 juni 2009

Flowers



Träbåt


Har inte möjlighet att redigera min signatur bättre än så här, för jag är på jobbet och där finns bara paint att jobba med.

10 juni 2009

7 juni 2009

Ankare

Bildverkstan Tema 8: Skärpa

Det var inte en lätt utmaning som Bildverkstan bjuder på den här gången:) Temat är skärpa och det är jag urkass på måste jag erkänna. Men jag har trots allt gjort ett försök och jag ska försöka reda ut vad jag gjort, även om jag knappt har någon aning själv;)

Originalbilden är på en ganska oskarp koltrast, så mitt mål var att sätta lite skärpa på just trasten. Jag har jobbat med kontraster till att börja med, sedan markerade jag fågeln med lassoverktyget och så lade jag Sharpen smart-filter på den. Men så tyckte jag att ögat behövde skärpas till lite, så då tog jag sharp tool och klickade på ögat och för att försöka lyfta trasten ur bakgrunden så drog jag även med the sharp tool runt kanterna på fågeln.

Bildverkstan

Resultatet ser du här:

Veckans Fototriss: Svart och vitt

Här kommer min fototriss på temat svart/vitt. Ett svartvitt foto på ett gammalt dörrhandtag, en vit kyrka med svarta moln ovanför sig och så Snobben som är nyfotad för trissen:)
Se fler bidrag hos Fototriss
































6 juni 2009

Tema romantiskt i Bildverkstan

Fler bidrag här
Jag har beskurit bilden och lagt ett filter som heter Underpainting (PScs3). Sedan gjorde jag en inverterad eliptisk markering med feathereffekt på 80 pixlar och tryckte bort en del av bakgrunden.

Reklam hos WTFDC

Var ju lite lustigt att en av bilderna jag tog för några timmar sedan passade så bra in i temat hos wtfdc den här veckan. Visserligen finns det bensinstationsmärket inte kvar men däckmärket gör det:)
Fler bilder hittar du hos wtfdc

Mekanik

4 juni 2009

En anonym nakenbadare

Kunde inte låta bli;)

Från och med nu kommer jag bli lite mer sporadisk med mitt bloggande. Sommaren är här och andra saker upptar min tid. Jag tänker lägga ut några bilder per vecka under ett tag. Vi ses:)

3 juni 2009