30 oktober 2009

Show me yours and I´ll show you mine 37 - Halloween


Jag firar inte Halloween och faktiskt inte Alla helgons dag heller. (Jag kommer från en familj som inte ägnar oss så mycket åt traditioner.) Men jag är ibland lite mörk och gotisk av mig på insidan, så här kommer ett ihopsatt bidrag till WTFDC som har Halloween som tema.

Delar av en helhet

Bildverkstan 18 - Färg och mättnad - Hue o Saturation



Jag använder PSC3.
Tog ett i mitt tycke riktigt blekt och tråkigt foto från i går och gjorde om det på följande sätt:

Började med nivåer och mörkade bilden tills jag blev nöjd.
Sedan gick jag in i Hue/Saturation och började med att reglera masterbilden tills jag kände att det var okej.
Men sedan gick jag in i varje färg för sig och förstärkte något. Alltså mer mättnad på gult, rött och grönt.
Se fler bidrag hos Bildverkstan

I started with levels to darken the picture because the original is very pale.
Then I used Hue/saturation on the master picture first. Then I changed every color individually.

Playing with colors


29 oktober 2009

Audrey II's baby


Om förklaring behövs till rubriken finns den här:)

Torsdagsreflektion v 44


Den här bilden får symbolisera att jag den här veckan har känt mig fjättrad vid min sjukbädd. Det har inte varit en bra vecka med andra ord. Se mer hos Sinneskatten

Torsdagsfoto 12 - Stillhet och Tystnad


Det var en stilla och tyst morgon i staden där jag bor. Det var nästan bara jag och sjöfåglarna som var vakna och det var otroligt härligt att se staden och vattnet i sådan vila. Se fler bidrag hos Torsdagsfoto där det är tävling den här gången i samarbete med tvspelsweb.se

From the Octobre archive

27 oktober 2009

Min verklighet just nu


Mår som något katten släpat in:(

26 oktober 2009

25 oktober 2009

Veckans Fototriss: Rosa (till förmån för Rosa bandet)




Var ute och fotade i duggregnet i går kväll och lyckades få bilder på några rosa växter. Se fler rosa bidrag hos Fototriss

Uppdrag Nr: 12 i Inspiration och kreativitet

Uppdrag nr 12 i Inspiration och kreativitet är kontrast. Jag tänker vara lite fräck och lägga upp två bilder på temat. Den ena visa kontrasten mellan naturligt förekommande "skräp" och det av människan skapat skräp. Den andra visar på kontrasten mellan stor och liten.


24 oktober 2009

En ros i skymningen

Show me yours and I´ll show you mine 36 - Mångkulturellt


Oavsett var i världen en människa har sina rötter, så är han/hon varmt välkomna till ett bibliotek. Oavsett vilken kultur en människa tillhör, så kan han/hon få hjälp att hitta böcker om sin kultur på ett bibliotek.
Den som är nyfiken på andra kulturer än sin egen, kan alltid hitta böcker, filmer, musik eller tidskrifter om och/eller från andra kulturer på ett bibliotek.
Bibliotek är mångkulturellt, för det är till för alla och det handlar om alla, oavsett var i världen du har dina rötter.

Se fler bidrag hos WTFDC

23 oktober 2009

22 oktober 2009

Torsdagsfoto 11 - Djur


Veckans tema hos Torsdagsfoto är DJUR, så då kom jag att tänka på den söta lilla katten som korsade min väg i söndags. Hon satt så fint mitt i gång- och cykelbanan och verkade nöjd med sin tillvaro:) Se fler djur här

Höstrött

My favourite flower

21 oktober 2009

19 oktober 2009

18 oktober 2009

En kall och klar morgon

Inspiration & kreativitet - uppdrag NÄRVARANDE


Det var inget lätt uppdrag tyckte jag, men skam den som ger sig. Tog med mig kameran i morse och har fotat jättemycket. Min bild symboliserar att jag idag har varit närvarande i mig själv. Först genom att gå på Qi gong och sedan genom att promenera på kyrkogården under kontemplation om livet. Dock inte en andlig kontemplation utan en högst jordnära och vardaglig sådan:)
Se fler tolkningar av närvarande här

Fototriss - Rost





Hinner inte ta nya bilder idag, så det var väl tur att jag drogs till några rostiga motiv igår. Se mer rost hos Fototriss

17 oktober 2009

Hur man får en misslyckad bild ganska intressant ändå

Show me yours and I´ll show you mine 35 - Siffror


Jag har faktiskt ingen relation till siffror. Inget turnummer eller otursnummer eller något sådant. Så jag lägger bara ut en bild där det förekommer siffror helt enkelt. Se fler hos WTFDC

Fågelfotografering





Mitt morgonprojekt gick jättebra. Jag var uppe med tuppen och tog mig ut i den kyliga morgonen för att bland annat ta lite vackra fågelbilder. Här ovan är ett litet urval.

Stuprör i solnedgång

16 oktober 2009

Bildverkstan tema 16 - Färgbyte



Ville få en röd liten ros i stället för blekrosa. Och oj vad jag har hållit på med olika saker för att tillslut nöja mig med hur det blev. Omständigt blev det:)

Jag har PSCS3 och jag började med att markera den lilla rosen med lassoverktyget och lägga den på ett eget lager, sedan gick jag till adjustment: color balance. Där drog jag i reglagen fram och tillbaka tills jag kände att jag hade en utgångspunkt som började närma sig rött.

Sedan gick jag tillbaka till adjustment och vidare till selctive color. Återigen drog jag i reglagen tills jag blev nöjd, men det räckte inte. Rosen kändes inte tillräckligt röd. Då gick jag in i adjustment: Hue/saturation och ändrade tills det blev rött nog.

Efter det ville jag skoja till bakgrunden lite också, så jag gick till adjustment och valde posterize och drog i reglaget tills jag gillade det jag såg:)

Se fler bidrag hos Bildverkstan

14 oktober 2009