7 juni 2009

Bildverkstan Tema 8: Skärpa

Det var inte en lätt utmaning som Bildverkstan bjuder på den här gången:) Temat är skärpa och det är jag urkass på måste jag erkänna. Men jag har trots allt gjort ett försök och jag ska försöka reda ut vad jag gjort, även om jag knappt har någon aning själv;)

Originalbilden är på en ganska oskarp koltrast, så mitt mål var att sätta lite skärpa på just trasten. Jag har jobbat med kontraster till att börja med, sedan markerade jag fågeln med lassoverktyget och så lade jag Sharpen smart-filter på den. Men så tyckte jag att ögat behövde skärpas till lite, så då tog jag sharp tool och klickade på ögat och för att försöka lyfta trasten ur bakgrunden så drog jag även med the sharp tool runt kanterna på fågeln.

Bildverkstan

Resultatet ser du här:

4 kommentarer:

foto CHIP sa...

Ingen lätt bild att få skärpa på! Tänk om det hade funnits ett knep att få mer skärpa på ögat och den gula näbben - då hade det varit perfekt :)

cat sa...

Precis:)

Anonym sa...

Jag skulle ha tagit bort den skarpa skärpan i förgrunden och som du skriver, markerat ögat och näbben för att framhäva det istället. Det är inte lätt, men vem har sagt att det ska vara lätt =).

Det är en hobby och den ska ta tid och ge hjärnbalken arbete =)

/Avsändare Margareta

Bildverkstan sa...

det var ju ingen lätt bild du tog heller. Men nu har du ju fått bra övning. Tyckte du har gjort ett bra jobb i alla fall. Du har ju hittat funktionerna, sedan tar det ett tag innan man behärskar dom.
:)