18 augusti 2016

Flowers

Alltså jag har en hel del kvar att lära mig om mitt makroobjektiv och hur jag ska få skärpan så som jag vill ha den.6 kommentarer:

ulla laiho sa...

Både klövern och kaprifolen är helt OK när det gäller var skärpan ligger. Det är roligt att se hur "hårig" kaprifolen är, både blomknopparna och bladen.

Mitt makro har begränsat skärpedjup, så jag får helt enkelt bestämma mig för vad jag vill visa och sätta skärpan där.

Geddfish ♥ sa...

SÅ fina blomsterbilder! Härligt!

Åh, vad jag har fotograferat makro mycket med min "fina" kamera, som numera dammar på hyllan. Tyvärr ingen riktig systemkamera.
Jag kör med mobilen, och det är ingen hit.

BP sa...

Nu vet jag vad det är för blommor som du har fotat. Tvåan är otroligt vacker med ljuset och bakgrunden.
På min lilla Sony som jag hade förut fanns en speciell makrofunktion. Sonyn jag har nu har inte den "knappen" utan det sägs att den automatiskt ställer om till makro om man går nära. Vet inte om det funkar;-)

Anki sa...

Jag tycker du lyckats bra med dina macrobilder. Klövern är jättefin - bra skärpa och snyggt med den suddiga bakgrunden. Kaprifolen är också bra, men där kunde du även testa att lägga fokus idet område som nu har oskärpa - bara för att testa. Fantastiskt ljus och fina färger! Bra jobbat!

bella sa...

jag tycker du lycktas otroligt bra med dina macrobilder. jättebra skärpa. sen att skärpedjupet är mindre på ett macro, kan du ju inte göra nåt åt. man får helt enkelt bestämma sig var man vill ha skärpan. sen kan man ju flytta skärpan och stacka, men det kan du nog bara göra under mycket kontrollerade former med stativ, ingen blåst och fjärrutlösare. så du kanske får börja med det. det är kul!

Monica sa...

Med min Nikon gäller det att hitta rätt
avstånd, bäst blir det om man tar en
sekvens med bilder;-)