19 september 2016

Tema: försöker lära mig fota hundar

Och helst vill jag fota hundar utan att deras människor märker det. Det har visat sig vara väldigt svårt för mig. Hundarna passerar förbi så fort och jag hinner inte med alla gånger. Eller så är människor i vägen för att fotot ska bli bra.

7 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Håller med dig, det är svårt att få en hund "i farten". Nog lättare för hundens matte eller husse att få till bra kort. Hundar rör så fort på sig, lättare att fota en katt.
Men du har flera bra kort här.
Lycka till!

znogge sa...

Hundar har en tendens till att röra på sig ;-) Jag fotograferar ofta våra hundar men det blir med blandat resultat! Tyvärr sitter de inte alltid stilla på beställning. Fotografera hundar i farten brukar bli bra men inte alltid helt lätt. Tycker du lyckades bra :D

Kram

Monica sa...

Va ingen schäfer:-)
Nä du att fota hundar är inte det
lättaste, tycker du lyckats bra.

ulla laiho sa...

Nej, det kan vara knepigt. En del hundar gillar ju inte att bli fotade - vet inte om det är det otäcka kameraögat eller om det är ljudet från avtryckaren de ogillar.

Ibland blir det intressant med matte eller husse och deras benkläder - det ger liksom karaktär åt båda hållen - sådan herre sådan hund.

Jag tycker dina bilder är läckra.

ulla laiho sa...

Den där lundehunden jag fotograferade - den reste raggen mot mig - syns en aning på andra bilden. Jag fick backa - kunde inte ta fler kort.

BP sa...

Vilken idé! En hund som är i motion har jag då aldrig ens försökt att fota. Är ju dessutom hundrädd så då gäller det att vara på behörigt avstånd;-)

Tycker du lyckades alldeles utmärkt. Å första bilden är en pärla. Hundens ansikte säger mera än 1 000 ord.

Anki sa...

Så är det ... de står aldrig stilla, de har alltid en husse eller matte i snöret och de är oftast i vägen :) Tycker du fixade det bra i alla fall!